Current status of the Ning Platform is always available on the Ning Status Blog.

Forum

This is becoming a real pain up the bum, custom code is being blocked from running now by Chrome, IE and Firefox. Some code runs and some does not. If you have let's say a page which is viewable to everyone but only members can add to it then custom code on that page does not run, sign in and it runs no problem. It's the same with normal pages as well.

This is causing a lot of problems when trying to design a site as you have to check if it looks the same for non members. I had to resort to using a lot of CSS and not use some code I would have prefered to.

Here is a simple example, all the code is to do is move the byline up to the avatar. Not really intense code just one line. Using Chrome examples but it's the same for the others.

CHROME SIGNED OUT

NOW CHROME SIGNED IN

And here is what is getting added to custom code by the browsers to stop it running

Now not sure whether this has to do with the new security been added by them but it seems that way as it always use to work before.

Anyone else having these issues, or have you not noticed ? Best check your sites to see if they are doing the same thing.

It's a real pain and may just have to resort to keeping all the pages viewable to members only so the code runs and just have one information page for non members to see. Nightmare!

grrr John :-(

You need to be a member of Ning Creators Social Network to add comments!

Join Ning Creators Social Network

Email me when people reply –

Replies

  • Just found a way to get around this, add your code to notepad and save them as js files. Then add them to file manager and link to them in custom code. This seems to bypass the custom code loading issue. Tried it and now the code runs.

  • John maybe it has something to do with the code?  idk because I have custom code that puts the photo title above the photo and it's working in both signed in and signed out.

    Thinking further, how would our meta and site map even be read if ignored when signed out?  It makes no sense to me (but that's nothing new) but they're in Custom Code in 3.0

    • Thanks Kos and yes some code does run as normal but it's certain types that seem to be not. I have started removing bits of code to try and see if it's one of my blocks but I really do not have very much in there at all now. hmm will get to the bottom of it I hope.

      May change themes to see if that helps but it will mean a bit of faffing around to get it looking like my site as it is now.

  • Hi John,

    Could you please send me the code that you are using so we could perform the proper testing?

    If you don't wish to share it with everybody you can send it to me via private message.

    Best regards,

    Ning Team.

    • Thanks for the reply Kyryl, I will post it once I just do a little more testing by removing all my custom code and add it back in one block at a time to try and pin point it. Never had any issues before with code being blocked so this is something new.

      John :-)

    • Ok here is what I came up with after removing all the code then adding it back in one block at a time and it seems if it's anything to do with the actvity feed it get's blocked, but here is the thing if you sign in it works, if you add it to the file manager and link to it in code then it works whether signed in or not. So the code is working fine but it's getting blocked by Chrome and IE.

      I will just include on part of the code which is to remove the crop of the video images ( by the way why do why have to have these and the photos cropped so small ? If they where not so small we would not have to keep writing code to remove the crops ) this code was by Sweet Potatoe shared as a tip for removing the crop of images which I changed just for the videos.

      <script>
      // Remove crop from activity video images
      x$(document).ready(function() {
      x$('.activityFeed').ajaxSuccess(function() {
      x$('.feedEvent-createVideoLike .activityFeed-content.media-frame .activityFeed-image img, .feedEvent-createVideoComment .activityFeed-content.media-frame .media-img img,.feedEvent-createVideoRollup .activityFeed-content.media-frame .media-img img').each(function() {
          var videoSize_Attr = x$(this).attr('src');
          x$(this).attr('src', videoSize_Attr.replace(/\?width=\d+\&height=\d+\&crop=\d+\%\d+\A\d+/, ''));
      x$('.feedEvent-createVideoLike .activityFeed-content.media-frame .activityFeed-image img, .feedEvent-createVideoComment .activityFeed-content.media-frame .media-img img,.feedEvent-createVideoRollup .activityFeed-content.media-frame .media-img img').fadeIn();
      });
      });
      });
      </script>

      Now here is a video of me showing the image still small when signed out then when I sign in it works as you can see.

      Looking forward to your reply on this one,

      Thanks Kyryl

      CodeNot Loading - YouTube
      • Hi John,

        Thanks for sharing the code with me so I could run the test on my test network.

        And as I see the code is working like it should when I'm logged in and when I'm not (for the proper testing I have used two different pcs). So it seems there is something wrong with the network itself, so I'll ask QA department to take a look into this, probably they would be able to see what is the problem.

        I'll inform you about their conclusion.

        Regards,

        Ning Team.

        CodeNot Loading - YouTube
  • I think I found the issue with this. On my homepage I had two html content box's, one was for non members to see and the other for members to see. I did not add any code for this and just used Nings option for display when adding the box's. So I removed those two box's and everything works now as it should ( so far! ). Not had these issues with these before so will have to do some testing just to make sure in case it is these that cuase and not use that option for display if this is the case.

    Kyryl it might be worth adding some content box's on your site set as mentioned above to see if this does the same on your test site.

    • Hi John,

      Just checked the code with two html boxes on the main page and the script working properly. Have you had anything special in that html boxes? In my case, I have tested the code with the plain text in html boxes, with the hyperlinks and iframes as well. As usual, I have run the test in both Chrome and FireFox.

      Regards,

      Ning Team.

      • Thanks for the reply Kyryl and testing this out. No nothing special within them just a list of links and images. Will just have to keep an eye on it to see what could be causing it.

This reply was deleted.

Search the Creators Network

Latest Activity

Brendon R Culliton replied to Yana Ning Support's discussion Product Plan Update
"So I have an idea as to why I suddenly have a bunch of problems on my website. I believe that with…"
1 hour ago
Cindy Dean Mccoy replied to Yana Ning Support's discussion Product Plan Update
"We had a scheduled chat session tonight.  But it is not working for us.  Hope they can get this fix…"
1 hour ago
Brandyn Shepherd replied to Kyryl_Ning_Support's discussion Chat Feature Update on Ning 3.0 is ready!
"Chat still is not working. Just says its connecting. Left it open for hours and never connected."
1 hour ago
Brandyn Shepherd replied to Yana Ning Support's discussion Product Plan Update
"Chat still not working. Can't imagine what else might not be working after reading some of the comm…"
1 hour ago
Manuel Adame Jimenez replied to Kyryl_Ning_Support's discussion Network not launched yet issue
"Que es Kyryl Este Escudo Rojo Que la venta al principio ☆ ♡ ♤"
2 hours ago
R. Holley replied to Kyryl_Ning_Support's discussion Our Efforts - Your Feedback
"I've been trying forever to get my site to work on a mobile device just like it does on a desktop.…"
4 hours ago
Janice D Carter replied to Kyryl_Ning_Support's discussion Network not launched yet issue
"Brendan,
Have you sent in a ticket?  Your issue seems to be different than ours"
6 hours ago
Brendon R Culliton replied to Kyryl_Ning_Support's discussion Network not launched yet issue
"Can someone confirm if there is something seriously wrong going on in the back end? For some reason…"
7 hours ago
Brendon R Culliton replied to Yana Ning Support's discussion Product Plan Update
"Can someone confirm if there is something seriously wrong going on in the back end? For some reason…"
7 hours ago
R. Holley replied to Bousal's discussion MOBILE
"This didn't work for me. I'm trying to let anyone use a mobile phone to see our site just as they c…"
8 hours ago
Naveen Jain replied to Naveen Jain's discussion Anyone able to use https for their network?
"Keeping this thread alive as https is very important for us. Is there a timeline or should I start…"
8 hours ago
Kos replied to Kyryl_Ning_Support's discussion Network not launched yet issue
"Just insane"
8 hours ago
Janice D Carter replied to Kyryl_Ning_Support's discussion Our Efforts - Your Feedback
"My feedback is pretty basic.  You expect e to pay for my service and that is very fair.  In return…"
8 hours ago
Janice D Carter replied to Kyryl_Ning_Support's discussion Network not launched yet issue
"My ticket went in 17 hours ago "
9 hours ago
Manuel Adame Jimenez replied to Kyryl_Ning_Support's discussion Network not launched yet issue
"If the crazy horse talks ... connecting ...
☆♡♤"
9 hours ago
Janice D Carter replied to Kyryl_Ning_Support's discussion Network not launched yet issue
"YES!  First thing I do is send emails and a FB chat to NING.  If they don't know there is a problem…"
9 hours ago
Kos replied to Kyryl_Ning_Support's discussion Network not launched yet issue
"I think many just complain here and don't send emails........which is a huge mistake.  The more ema…"
9 hours ago
Janice D Carter replied to Kyryl_Ning_Support's discussion Network not launched yet issue
"LOL, well I am awfully glad you reported it Kos, can we all just combine our tickets and all get ba…"
9 hours ago
Kos replied to Kyryl_Ning_Support's discussion Network not launched yet issue
"Low and behold, look what I just got:
I'm really sorry to hear about your issues with the chat feat…"
9 hours ago
Manuel Adame Jimenez replied to Kyryl_Ning_Support's discussion Chat Feature Update on Ning 3.0 is ready!
"I'll wait ... ☆♡♤"
9 hours ago
More…